Rólam

 

Papp Csaba vagyok, végzettségem szerint Biológia tanár és Angol nyelvtanár. 

2011-ben kezdtem blogolni, akkor még a Blogspot-on (a későbbi Blogger), és egyéb blogfelületeket is kipróbáltam (Network, HotDog). Néhány év után már 8-9 tematikus blogot gondoztam, és akkor merült fel a gondolat, hogy ezeket egy felületbe gyúrjam össze. A céljaimnak legmegfelelőbb felületnek a WordPress rendszert találtam, így 2014 óta ezen a vonalon folytatom. (A WordPress CMS ingyenes tartalomkezelő rendszer, bárki számára elérhető). A blogjaim anyagait összesítve elindítottam egyet új néven, amellett még két tematikus blogot írok. 

Nyilvánvaló, hogy erős az önkifejezési és vélemény-nyilvánítási készségem – feltételezem, ezzel még sokan vannak így. Szerencsénkre, a történelem során még soha annyi lehetőség nem volt erre, mint manapság – ráadásul nagyrészt ingyen, vagy minimális költséggel megoldható.

Másik ok a blogolásra az üzleti célzat. A szakmai blogok száma gombamód szaporodik, és talán te is ilyet szeretnél. Marketinget nem oktatok – ahhoz más trénerek is kiválóan értenek / valószínűleg nálam jobban 🙂 / – de az alapok ugyanazok. A szöveget meg kell írni, formázni, képeket szépen illeszteni, figyelni a megjelenés-optimalizálásra, okosan tenni közzé stb. Ezeket – a részletekre is figyelve – alaposan megtanulhatod és gyakorolhatod az első, a Kiváló WordPress Blogger – Kezdő‘ tréningen. / A további tréningeről értesülhetsz, ha feliratkozol a hírlevélre, jobbra fent. /

Miért is döntöttem végül úgy, hogy oktatni is szeretném a blogolást és egyéb online tartalomkészítést? Ismeretségi körömben számos esetben találkoztam olyanokkal, akik olyan kérdésekre keresték a választ, amikre a válasz nekem evidensek volt. Az ilyen helyzetek növelik az önbizalmamat – rájöttem, hogy sokat tudnék segíteni másoknak ezen a területen. Így született meg a tréningek gondolata.

Most elmondok egy személyes dolgot. Nem szeretem az iskolát. Nagyjából semmilyet, általánostól az egyetemekig. Miért? Mert csalódtam bennük. Sok elméleti anyaggal tömték a fejemet, amiknek a túlnyomó többségére soha nem volt, és talán nem is lesz szükségem. Alap és középszinten a gyakorlatban alkalmazni talán csak a matematikát tanítják – de azt sem életszerű feladatokban.

Pedig tanulni jó, és tanítani is. Ezért szakítottam az iskolai oktatási módszerekkel, és ezért hoztam létre a Gyakorlófelületet is, ahol azonnal megtehetsz mindent, amiket a videókban bemutatok.

Így tudom, hogy hasznos a tevékenységem: a tanulók gyakorlati készségeket szereznek, és a tréningek elvégzése után sokakkal „kollégák” leszünk. Lehet, hogy veled is, aki most ezt olvasod. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!