Igen? Jó neked!

Viszont érdemes tudnod, hogy a kisebbséghez tartozol.

Miért van az, hogy az emberek többsége nem szeret tanulni?

 

Van erre egy elméletem:

Azért nem szeretsz tanulni (ha nem szeretsz), mert

  • az iskolában (ált. és/vagy közép) kényszerből csináltad, ezért rossz érzések kapcsolódnak hozzá

  • az iskolában túl elméleti volt az oktatás, ezért rengeteg időt töltöttél magolással: az életben talán soha nem hasznosítható információk memorizálásával

Nem szeretném az állami iskolák érdemeit csökkenteni. Kétségkívül tanulhatók ott hasznos dolgok is. Ilyenek a számolás, az írás és az olvasás képessége: ezek az alsó tagozatban elsajátított készségek egész életünkön át elkísérnek minket
A legtöbb ember életében ezek a leghasznosabb képességek, amiket valaha is elsajátítottak. De ha nem, akkor is – szó szerint – alapvető képességek.

Ha az állami iskolák csupa ilyen hasznos készséget adnának – és sokkal rövidebb idő alatt. Valószínűleg kevesebben kerülnék az iskolát, amikor már nem kötelező.

Életen át történő tanulás

A mostani kor egyik jelszava az életen át történő tanulás. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez nemcsak egy szlogen. Aki talpon akar maradni a szakmájában, annak haladnia kell a korral. Felvenni a tempót, ismerni a trendeket, az új technológiákat, módszereket – és ez bizony tanulást igényel.

Miért nem esik nehezünkre, amikor ilyen fajta tanulást végzünk nap mint nap?

A válasz valószínűleg a motiváció. [pullquote]… a számolás, az írás és az olvasás képessége: ezek az alsó tagozatban elsajátított készségek egész életünkön át elkísérnek minket. [/pullquote]

Akarunk sikeresek lenni – abban, amit éppen végzünk.

Ha viszont úgy érzed, nem vagy a helyeden, akkor vágysz a változásra. Lehet, hogy most még nem, de előbb-utóbb fogsz.

Hajlandó vagy a változásért áldozatot hozni?

Akkor bizony nagy valószínűséggel tanulnod kell. Egy új szakma elsajátítása vagy egy új munkakör betöltése tanulással jár. Ha akarsz benne sikeres lenni, akkor nem azon jár az eszed, hogy “a fenébe, már megint tanulnom kell”… Egyszerűen csak csinálod – még ha néha fárasztó is – mert akarod a változást.

Ha így érzel, jó helyen jársz.

Keress egy neked megfelelő tréninget, és vágj bele! Biztos lehetsz abban, hogy nemcsak elméleteket fogsz megismerni, hanem képessé válsz új tevékenységeket végezni. Ha követed a tréningek útmutatásait, akkor kiváló minőségben.

 

Jó tanulást!

teremto kezek logo128x147